RSS

PARANORMAL

04 Dec

 

„Pentru a te familiariza un pic cu ceea ce iti vom oferi in aceasta luna, am alcatuit mai jos un scurt dictionar al celor mai spectaculoase fenomene paranormale.

MATERIALIZAREA
Definitie: Materie creata din nimic, care apare de niciunde.
Mediumii autentici ai secolului trecut pretindeau ca pot “materializa” forme fizice din ectoplasma – formatiunea luminoasa emanata din propria aura corporala. “Forme” care apoi prindeau contur putand fi masurate si chiar cantarite. Unele s-au dovedit a fi trucate grosolan, dar pentru celelalte nu s-au gasit explicatii. Marte Bèraud, o frantuzoaica de origine algeriana a fost investigata in Algeria de catre Charles Richet, castigator al premiului Nobel in psihologie, iar ulterior la Paris, in conditii stricte de laborator, in compania baronului Schremer-Notzing, mare teosof si pasionat al parapsihologiei. Cercetatorii stupefiati au fost martori la aparitia graduala a materiei din mainile Martei. Fara indoiala, cel mai celebru medium materializator din zilele noastre ramane brazilianul Carlos Mirabelli, capabil sa produca forme-gand ale persoanelor decedate care pot fi chiar atinse inainte de a se dematerializa. Socant este faptul ca reuseste acest fenomen in timpul zilei, fara nici un fel de ritual, in laboratoare de fizica, sub conditiile dure puse de cercetatorii-examinatori germani, si chiar legat cobza de un scaun. Unele dintre aceste experimente au fost prezentate in filme documentare de diverse televiziuni prestigioase, printre care CNN, TV 5 sau chiar National Geographic.

CLARVIZIUNEA
Definitie: Obtinerea de informatii (adesea de la mari distante) prin intermediul mintii.
Cel mai cunoscut caz de clarviziune este cel al lui Emmanuel Swedenborg. Pe data de 19 iulie 1759, aflat in orasul Goteborg, acesta a descris in detaliu evolutia unui incendiu dezastruos care a devastat Stockholm-ul aflat la mai bine de 400 kilometri distanta. La ora sase dupa amiaza, le-a spus celor din jur ca incendiul s-a declansat, la opt focul s-a extins pana aproape de propria casa. Doua zile mai tarziu, un mesager din Stockholm a confirmat fiecare detaliu descris de Swedenborg. Mai aproape de timpurile noastre, alt cunoscut clarvazator a fost Gerald Croiset care a colaborat cu politia olandeza in cazurile multor persoane disparute intre anii 1950 si 1960.

PRECOGNITIA
Definitie: Clarviziune care presupune si perceptia unor evenimente care se vor intampla in viitor.
Predictiile lui Nostradamus referitoare la Revolutia franceza sunt binecunoscute. Mai putin cunoscute sunt previziunile americanului William Cox. In anul 1950, el a prezis cu o precizie inspaimantatoare zece accidente de tren, a dat indicii exacte despre nume de gari, chiar si numele supravietuitorilor. In 1898, mediumul Morgan Robertson publica nuvela Futility, in care descrie un monstru metalic al apelor denumit Titan, cel mai mare construit de oameni. A fost descris ca avand nouasprezece compartimente si ca va fi distrus de un iceberg la prima sa traversare a Atlanticului. Ceea ce s-a intamplat 14 ani mai tarziu.

RADIESTEZIA
Definitie: Detectarea de resurse minerale, tuneluri sau cursuri de apa subterane, prin metode paranormale.
Puscasii marini americani au beneficiat de serviciile unor radiestezisti pentru detectarea tunelurilor folosite de trupele Vietcong in timpul razboiului din Vietnam. In anul 1970, un radiestezist a fost oficial angajat si de Ministerul Agriculturii din Canada. Compania multinationala farmaceutica Hoffmann-LaRoche angajeaza un radiestezist si un expert Feng Shui de fiecare data cand isi deschide o reprezentanta intr-o noua tara. Intrebat de ce, purtatarul de cuvant al companiei, Peter Treadwell declara inca din 1980 ca este normal sa folosesti orice metoda profitabila, indiferent daca este recunoscuta sau nu de comunitatea stiintifica, iar radiestezistii si-au meritat fiecare cent.

PSIHOKINEZIA
Definitie: Proiectia energiei psihice pentru a muta obiecte sau a influenta materia.
Testarea in laborator a ceea ce se numeste “micro-PK”, adica abilitatea oamenilor de a influenta evenimente chiar la nivel subatomic sau de quantum – a fost analizata statistic, sansa ca aceasta sa se intample cu ajutorul unic al puterii mintii a fost declarata de 100 000 de milioane, de milioane, de milioane, de milioane, de milioane la unu! Cu toate acestea, cazul israelianului Uri Geller este notoriu. Un experiment celebru al sau este cel efectuat la Naval Surface Center din Maryland, unde Uri a reusit sa schimbe forma unei bare de nirinol. O performanta pentru care este nevoie de o temperatura de 483 grade Celsius. Uri Geller si-a folosit doar mintea.

POLTERGEIST
Definitie: “Fantoma violenta” in limba germana, termenul se refera la miscarea obiectelor efectuata de forte necunoscute si adesea asociata cu un loc anume (case parasite, castele, locatii in care s-au petrecut tragedii si acte violente).
Investigatiile pasionatilor au descoperit ca, adesea, adolescentii isi folosesc inconstient un anume gen de concentrare psihica in aceste evenimente, astfel ca, in prezent, parapsihologii cred ca fenomenul este o forma de psihokinezie exteriorizata, in stransa legatura cu tulburarile emotionale ale adolescentilor. Presa franceza relata in 1989 despre o casa din Paris asaltata in fiecare noapte de o ploaie de pietre venita de niciunde. Politia a impanzit zona cu camere video si a organizat patrule cu caini, cu toate acestea nimic nu a putut fi descoperit sau inregistrat. In 1967, biroul unui avocat din Rosenheim, Germania a devenit faimos pentru efectele sale de poltergeist: becurile se spargeau de la sine, peretii se crapau, usile se tranteau cu zgomot, toate acestea sub privirile neputincioase si ingrozite a sute de martori. Investigatorii (incluzand politisti, profesori universitari si mediumi) au filmat farfurii sarind de pe masa, tablouri ce sareau singure de pe pereti si obiecte care se miscau singure. O tanara studenta de 19 ani se pare ca producea toata tevatura absolut inconstient: cand ea a fost inlaturata din birou, straniile manifestari au incetat definitiv.

LEVITATIA
Definitie: Capacitatea de a sfidea gravitatia si de a pluti sau chiar zbura fara nici un sprijin exterior.
Istoria religioasa a omenirii abunda de relatari cu privire la persoane care, aflate intr-o fervoare religioasa sau in extaz divin, au plutit desupra pamantului. Mai aproape de zilele noastre, cercetatoarea si calatoarea Alexandra David Neel a studiat si certificat cazul Lun Gon Pa, mesageri din Tibet special antrenati intr-o forma specifica de Yoga tibetana si folositi pentru a transmite mesaje intre lamaseriile aflate la mare distanta intre ele, de-a lungul imensului podis tibetan. De asemenea, alt cercetator, Harry Kellar, a fost stupefiat cand a fost martor la transa unui vraci Zulu care, in 1870, a plutit la 1 metru deasupra solului. In 1882, Kellar l-a provocat pe faimosul medium John Enlington la o performanta asemanatoare. Enlington a reusit sa leviteze „doar” la 30 de centimetri in aer.

INCOMBUSTIBILITATE
Definitie: Imunitatea fizica la foc sau arsuri.
Mersul pe foc este unul dintre cele mai importante rituri de initiere la populatiile traditionale, fiind descoperit pe aproape toata suprafata globului din India in Japonia si din Amazonia in Africa. A fost practicat pana in anii 1940-1950 si de calusarii din Romania, iar in prezent se intalneste si la unele comunitati izolate de sorginte traca din Bulgaria si Grecia. Colonelul Michael Gudgeon, a fost invitat in anul 1899 la o ceremonie de mers pe foc in Noua Zeelanda. Vraciul Maori si-a proiectat “mana” sau forta spirituala asupra lui Gudgeon si a prietenilor sai, toti au mers peste stratul de carbuni aprinsi fara sa pateasca cea mai mica arsura. Forta mintii nu trebuie nici ea ignorata, sub hipnoza o persoana se poate arde serios chiar daca i se pune o bucata de gheata in palma, daca in prealabil i s-a spus ca tine in mana un carbune incins. Reciproca este de asemenea perfect valabila.”
Sursa : http://www.descopera.ro/fenomenele-paranormale/4604442-descopera-fenomenele-paranormale

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 4 Decembrie 2015 în STIATI CA...?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: